петак, јул 19, 2024

Zoran Vuletić: Srbe sa Kosova na iseljenje najviše podstiču naslovi beogradskih medija

Slične objave

Podeli

BEOGRAD, 20. januara 2024. – “Svi znaju da je Kosovo izgubljeno ali nastavljaju bezdušno da manipulišu Srbe sa Kosova i gade građanima Sbije EU”, izjavio je danas Zoran Vuletić, predsednik Građanskog demokratskog foruma (GDF).

Vuletić je ocenio je da Srbe sa Kosova na iseljenje više podstiču “naslovi beogradskih medija nego uredba Centralne banke Kosova, kao i izjave političara kukavica i prevaranata”.

Vuletić je reagovao zbog vesti objavljenoj na poratlu N1 pod naslovom: „Ako međunarodna zajednica ne pokaže odlučnost, Srbi će se iseliti: Gosti N1 o ukidanju dinara na Kosovu“. Bivši ministar za KiM i potpredsednik Socijaldemokratske stranke Goran Bogdanović ocenio je u tom tekstu da će ukidanje dinara na Kosovu povećati političku destabilnost na Kosovu.

Koordinator Nacionalnog konventa za poglavlje 35 Dragiša Mijačić rekao je da se, ukoliko međunarodna zajednica sada ne pokaže odlučnost, zaista može očekivati da Srba više neće biti na tom prostoru.

„Svi znaju da je Kosovo izgubljeno ali nastavljaju bezdušno da manipulišu Srbe sa Kosova i gade građanima Sbije EU“, napisao je Vuletić na društvenoj mreži X.

D. B.