четвртак, мај 23, 2024

Zoran Vuletić (GDF): Na kraju će ostati boršč

Slične objave

Podeli

BEOGRAD, 24. septembra 2022. – Zoran Vuletić, predsednik Građanskog demokratskog foruma (GDF), smatra da posle boravka predsednika Srbije u Njujorku na zasedanju Generalne skupštine UN, nema puta Srbije u EU.

„Posle potpisivanja Plana konsultacija ministarstava spoljnih poslova dve zemlje za naredne dve godine od strane Nikole Selakovića i Sergeja Lavrova, i uživanja u boršču (Vučić/Đurić) u Njujorku, potpuno je jasno kako izgleda srpski put u EU: nema ga!

Predsednik Aleksandar Vučić je pojasnio u tom svojevrsnom drugom delu svoga govora sve što nije rekao u prvom tj. za govornicom UN. Taj prvi deo je bio malo nejasniji, jer je ipak izgovoren pred strancima, pa bi pretila salva smeha i zvižduka negodovanja da je izgovorio i ovaj nastavak. Svejedno, drugi deo je potvrdio tezu Aleksandra Dugina da je Srbija ratni saveznik Rusije. One Rusije koja je ostala sama sa Belorusijom i Severnom Korejom i naravno Srbijom“, piše u saopštenju predsednik GDF.

Na drugoj strani je ceo svet, kaže, na čelu sa ruskim izbeglicama u Beogradu koje su protestvovale protiv mobilizacije u svojoj domovini. „Vučićeva izjava u televizijskoj emisiji sa Ričardom Grenelom, gde je bio svojevrsni Putinov ratni portparol sa porukom da Putin ne blefira kada preti atomskim bombama Zapadu jer zna čoveka, zvuči grotesktno, imajući u vidu izrečeno pre toga kako nam je “važna podrška SAD za nastavak ekonomskih reformi i ekonomskog napretka Srbije”.

Pošto rat protiv celog sveta nijedna zemlja ne može dobiti, pa ni Rusija, biće tužno videti šta će biti sa Srbijom kada opet dobije sankcije, kada prestanu da lete avioni, kada se zaustavi platni promet sa inostranstvom i uvedu vize. Ostaće joj boršč, koji će postati obavezno jelo u Srbiji! Da li to želimo, pita Vuletić.

M. M.