уторак, фебруар 27, 2024

Zagreb sledi Beograd: Mural zločincu Praljku ponovno oslikan

Slične objave

Podeli

U zagrebačkom naselju Lanište ponovno je osvanuo mural s likom osuđenog ratnog zločinca Slobodana Praljka, koji se nakon presude u Haagu ubio ispijanjem otrova. Naime, prije nepuna dva mjeseca mural je uklonjen sa trafostanice spomenutog naselja, piše Jutarnji list.

Krajem oktobra su s trafostanice uklonjena četiri murala, od kojih su dva bila posvećena Vukovaru. Druga dva murala bila su posvećena Dinamu i generalu Praljku. Upravo zbog Praljka su građani zatražili uklanjanje murala, s obzirom na to da se radi o osuđenom ratnom zločincu.

Nakon uklanjanja murala, branitelji i nezadovoljni Zagrepčani su se okupili ispred trafostanice, a stigli su i Bad Blue Boy-si, koji su izradili novi mural. Zamjenik gradonačelnika Zagreba Luka Korlaet pojasnio je tada okolnosti brisanja murala, istaknuvši da ih je HEP, u čijem je vlasništvu trafostanica, prefarbao jer su nacrtani bez njihove dozvole.

Gradonačelnik Tomislav Tomašević je komentarisao uklanjanje murala na zagrebačkom Laništu i rekao da su svi uklonjeni greškom, osim onog posvećenog ratnom zločincu Slobodanu Praljku.

(klix.ba)