уторак, јул 16, 2024

Vulin u Istočnom Sarajevu: Republika Srpska je spoljnopolitički prioritet Srbije

Slične objave

Podeli

BEOGRAD, 29. novembra 2021. (Beta) – Republika Srpska je spoljnopolitički prioritet Srbije i njena deca treba da znaju da će Beograd uvek biti uz njih, izjavio je danas u Istočnom Sarajevu srpski ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.

Tokom posete Osnovnoj školi “Sveti Sava”, čijim učenicima je Agencija za bezbednost saobraćaja Srbije donirala udžbenike o bezbednosti u saobraćaju, Vulin je rekao da je svaka oblast života u kojoj Srbija i Republika Srpska mogu da sarađuju “dokaz koliko su važne i bliske jedna drugoj”, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.

“Nema nijednog dela naših života koji ne može da bude unapređen i koji ne može da bude i više podržan kada je u pitanju odnos Republike Srpske i Republike Srbije. Dok predsednik Aleksandar Vučić vodi Srbiju, Republika Srpska će biti čuvana, biće zbrinuta i uvek će se voditi računa o njoj i svim njenim potrebama”, kazao je Vulin. On je naveo da učenici prvog razreda, kojima su danas kroz edukativnu predstavu “Pažljivko” predstavljena osnovna pravila ponašanja u saobraćaju.

Vulin je kazao i da Srbija na svojoj teritoriji ulaže mnogo u edukaciju dece i da deca u Republici Srpskoj, kako se navodi, “isto tako zaslužuju da budu čuvana, da im se pomogne i da se njima i njihovim roditeljima omogući da dugo, bezbedno i sigurno traju”.

Predstavljanje osnovnih pravila ponašanja u saobraćaju, kroz edukativnu predstavu “Pažljivko”, organizovano je u saradnji agencija za bezbednost saobraćaja Srbije i Republike Srpske, piše u saopštenju.

Direktor Agencije za bezbednost saobraćaja Republike Srpske Novica Krunić rekao je da je dogovoreno da donacija Agencije za bezbednost saobraćaja Srbije ubuduće bude tradicionalni poklon deci tog entiteta Bosne i Hercegovine i dodao da će svi prvaci dobiti 18.000 udžbenika, kako bi obogatili znanja iz oblasti saobraćaja.

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić rekao je da je donacija “značajna ne samo za učenike OŠ ‘Sveti Sava’, nego i za sve učenike prvih razreda osnovnih škola u Republici Srpskoj”. Drago mi je da će ova aktivnost postati tradicionalna i da ćemo na ovaj način pokazati koliko zaista Srbija pomaže Republici Srpskoj. U poslednje tri godine Vlada Srbije je izdvojila 53 miliona evra za podršku različitim projektima u gotovo svim opštinama i gradovima u Republici Srpskoj”, naveo je Ćosić.