понедељак, март 4, 2024

Vulin: EU i SAD me ne žele u Vladi Srbije

Slične objave

Podeli

BEOGRAD, 11. decembra 2021. (Beta) – Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je da je osuda Evropske unije i Sjedinjenih Američkih država njegovog negiranja masakra u Račku na Kosovu 1999. godine, dokaz da oni ne žele da on bude član Vlade Srbije.

“Kada premijer Kosova Aljbin Kurti objavi stvaranje Velike Albanije, EU i SAD ćute. Кada sud oslobodi dokazane ratne zločince Orića, Gotovinu i Haradinaja, EU i SAD ćute, kada Priština odbije da sprovede Briselski sporazum EU i SAD ćute, a kada ja kažem istinu o Račku EU i SAD progovore”, kazao je Vulin u pisanoj izjavi.

On je naveo da će “možda konačno uspeti da ga smene iz Vlade” i da će im se ispuniti želja da ga ne bude u nekoj narednoj vladi. “Možda neka zgodna saobraćajna nesreća okonča i moj život, ali ništa ne može da se uradi, a da istina o Račku ne postane vidljiva i dokazana, ništa ne može da se uradi, a da istina o Račku i izmišljenom povodu za NATO agresiju ne bude ispričana. Veliki se ljute na Srbe koji se ne boje da kažu istinu, a posebno istinu koja pokazuje koliko su veliki bili mali pred mojim narodom”, istakao je Vulin.

Prethodni tekst
Sledeći tekst