петак, јул 12, 2024

Vuletić: Svesrpski sabor – reakcija na Rezoluciju SB UN o genocidu u Srebrenici

Slične objave

Podeli

Jedan poziv na rušenje Republike Srpske povodom onog što se dešavalo na nedavnom Sverspkom saboru u Beogradu, uzbzurkao je strasti na relaciji Sarajevo-Banja Luka-Beograd.

O tome su u emisiji Usijanje TV Kurir govorili Zoran Vulezić, predsednik Građanskog demokratskog foruma (GDF), politikolog Rajko Petrović, predsednik centra za nacionalnu bezbednosnu politiku Perko Matović i posredstvom link-veze Nenad Nešić, ministar bezbednosti u Savjetu ministara BiH.

Za Nešića nema ništa sporno oko Svesrpskog sabora, “odakle su poslate poruke mira, stabilnosti…” i nijednim aktom i gestom nismo uvrijedili nikoga u regionu, nikoga od susjeda koji žive pored nas, ali njima (Bošnjacima – prim. D. B.) smeta svesrpska sloga…”

Nešim je poručio da oni neće odustati “od te srpske sloge, od toga ‘jedan narod – jedan sabor'” i postavio pitanje kakve bi reakcije bile da smo dodali – jedna država. Nešić ističe da su “rekli” da je Kosovo neodvojivi dio Srbije, što, kaže ovaj ministar, stoji u Ustavu Srbije, Rezoluciji 1244 SA, Dejtonskom mirovnom sporazumu, i u Deklaraciji Svesrpskog sabora…

I za politikologa Petrovića “nema ništa problematično” u porukama i odlukama Svesrpskog sabora, dok je Zorana Vuletića (GDF) Sverspski sabor zapravo “reakcija na usvojenu Rezoluciju SB UN o genocidu u Srebrenici…

Više u video prilogu Kurir TV.

D. B. 

 

 

 

 

 

 

 

 

1 KOMENTAR

Comments are closed.