понедељак, април 22, 2024

Vuletić: Srbija čvrsto na evropskom putu ali preko Moskve

Slične objave

Podeli

Kako će se na političke prilike u Srbiji odraziti deklaracija Evropske komisije, je li moguć EXPO bez evrointegracije Srbije i hoće li Srbija, kako najavljuje Aleksandar Vučić, u toj trci prestići sve naše konkurente?

To i još neka pitanja u TV Tanjug postavljena su stručnjaku za politički marketinf Nebojši Krstiću i predsedniku opozicionog Građanskog demokratskog foruma Zoran Vuletić.

Govoreći o decembarskim izborima Krstić kaže da su bolji od svih do sada i da evropski put Srbije nije upitan dok Vuletić smatra da Srbije “ide črvsto evropskim putem ka Moskvi” i da se tim putem ide jod od 2004. i 2005. godine sa Vojislavom Koštunicom i Borisom Tadićem.

Nebojša Krstić (Foto: espreso.co.rs)

Jedina vlada u Srbiji koja je imala drugačiji kontekst u poslednjih sto godina bila je Đinđićeva vlada, tvrdi Vuletić ubeđen da je zbog tog konteksta premijer i ubijen.

Dok Krstić govori o “promenjenim političkim okolnostima” i o “šipku od Evropske unije”, Vuleti je kategoričan da je Srbija zarobljena ruskom politikom.

Predaja energetskog sektora Rusiji “nije bila na lepe oči” kaže Krstić, “nego da bi ruski gasovod prošao kroz Srbiju što je u međuvremenu zabranila EU…”

Izveštaj ODIHR-a je jako loš, kaže Krstić i dodaje da je loš “po njih”.

Više u video prilogu Tanjug TV

D. B.