среда, мај 29, 2024

Vuletić o peticiji protiv sankcija Rusiji: Listu čine zavedeni anonimusi i dokazani ratni huškači

Slične objave

Podeli

M. R. Milenković

Najtoplije treba zahvaliti potpisnicima Putinovog apela u Srbiji, zamaskiranog u ideju o protivljenju sankcijama Rusiji zbog brutalne agresije na Ukajinu. Naime, ovim Apelom se čitava ruska agenturna i kvislinška mreža sama popisala i stala iza istrebljivačkog rata koji režim Vladimira Putina vodi u cilju uništenja ukrajinskog naroda”,kaže za Danas Zoran Vuletić, predsednik Građanskog demokratskog foruma, komentarišući peticiju intelektulaca protiv uvođenja sankcija Rusiji.

Vuletić kaže da sama lista potpisnika već svedoči o snazi ultradesničarskih i neofašističkih ideja u Srbiji danas.

“Listu čine zavedeni anonimusi i dokazani ratni huškači i glorifikatori ratnih zločina i zločinaca iz 1990-ih godina. Reč je o istim ljudima koji su prizivali i slavili genocid u Srebrenici, uništenje Vukovara, granatiranje dece i civila u Sarajevu itd. Danas u masovnim grobnicama u Buči, srpski potpisnici Putinovog apela vide novu Srebrenicu, u uništenju Mariupolja gledaju ponavljanje Vukovara, a u ubistvima civila u Harkovu vide svoju zločinačku opsadu Sarajeva”, napominje sagovornik Danasa

Prema njegovim rečima podrškom ovim ratnim zločinima i genocidu nad ukrajinskim narodom, potpisnici Putinovog apela žive „najslavnije“ dane svojih agresivnih ratova protiv suseda.

“Srbija mora pod hitno, kao i čitav slobodan i demorkatski svet da se razgraniči sa zločinom i da unutar svog društva osudi i izoluje ultradesničarsku Putinovu agenturnu mrežu laži i dezinformacija. Srbija je danas jedini Putinov saveznik u Evropi, jedina država koja nema moralnih dilema pred masovnim grobnicama i zločinom koji se dešava u Ukrajini. Tu sramotu, ravnu onoj iz 90-ih dugo i temeljno će plaćati naši potomci”, ističe Vuletić i poziva na hitno skidanje zločinačkog žiga sa našeg društva koju nam nameću potpisnici Putinovog apela i neizostavno zavođenje sankcija prema zločinačkom režimu u Kremlju.

Vuletić ističe da je Vučić najodgovorniji, ali je obaveza i svih ostalih političkih aktera da zahtevaju sankcije Rusiji ukoliko zaista žele Srbiju u EU.

“Kalkulisanjem na ovu temu i sakrivanjem opozicionarstvom Vučiću, suštinski se podržava Putin i njegov režim. Ukoliko Srbija nije u stanju to da uradi,  ponoviće svoje 90-te i naći se sama pred sankcijama čitavog slobodnog i demokratskog sveta”, zaključuje predsednik GDF.

Bećković: Cilj sankcija je da se zna ko je gazda

foto: medija centar

“Sigurno neki ekscentrični Srbin nije došao na ideju da uvodi sankcije Rusiji. Ta ideja nije došla iz glave našeg naroda, već je to naredio neko drugi.

I to ne zato što te naše sankcije nešto znače, osim poniženja ,već je to stavljanje do znanja ko nam je gazda “, kaže za Danas književnik Matija Bećković, objašnjavajući zašto se našao među dvesta potpisnika peticije protiv uvođenja sankcija Rusiji.