недеља, мај 19, 2024

Vuletić: Na izborima su pobedile proruske stranke

Slične objave

Podeli

Gost u emisiji Dobro jutro Tanjug na istoimenoj televiziji kod dvojca Zoran Ostojić-Milorad Komrakov juče je bio predsednik Građanskog demokratskog foruma Zoran Vuletić..

U uvodu emisije Ostojić je rekao da su na izborima 17. decembra bile gubitnici, kako proruske stranke tako i proevropske, što Vuletić nije prihvatio tvrdeći da je “kompletna vladajuća struktura (pobednici na izborima) potpuno okrenuta Rusiji.

Vuletić se nije saglasio ni sa Ostojićevom tvrdnjom da bi “proevropske” stranke u Narodnoj skupštini Republike Srbije (sa deklarativnim zalaganjem za Evropu većinskih poslanika Srpske napredne stranke, Socijalističke partije i još nekih) zajedno sa poslanicima Srbije protiv nasilja) mogle da broje do 200 poslaničkih mesta.

“To ne mogu da budu proevropske snage” kaže Vuletić uz opasku da bi polovina “ovih iz Srbija protiv nasilja” bila i za uvođenje sankcija Rusiji “ali tako što bi se sa Rusima dogovorili da im uvedemo sankcije na kavijar!”

Govoreći o prihvatanju kosovskih registarskih oznaka na automobilima Vuletić je podsetio da je prvi sporazum o tome postoignut još 2011. godine i upitao “zašto to nije urađeno ranije i građanima objašnjeno da im je glavni interes mir”. Isto se odnosi i na najnoviju uredbu Centralne banke Kosova, rekao je Vuletić i istakao da Srbe na iseljavanje sa Kosova “više podstiču naslovi u beogradskoj štampi nego sve ostalo”.

Više u video prilogu Tanjug TV.

D. B.

1 KOMENTAR

  1. Srbija protiv nasilja nije proruska organizacija bar ne u celini, Zeleno-levi front i Zajedno to sigurno nisu. Takođe SNS i SPS nisu proevropske! Vuletić koliko znam ništa nije imao da kaže na događaje od 24. decembra. Sumnjivo je to što ga učestalo pozivaju na takvu televiziju koja je očito prorežimska i što se njegovo mišljenje o opoziciji promoviše.

Comments are closed.