петак, мај 24, 2024

Vuletić: Intervju sa silovateljem logična posledica slavljenja ratnih zločinaca u medijima

Slične objave

Podeli

NOVI SAD, 30. septembra 2022. (Beta) – Predsednik Građanskog demokratskog foruma (GDF) Zoran Vuletić ocenio je danas da je intervju lista Informer sa višestrukim silovateljem logična i tužna posledica činjenice da se u režimskim medijima često pojavljuju i osuđeni ratni zločinci.

“Vlast preko takvih medija tera publiku da se navikne da im se sa novinskih stranica i televizijskih ekrana obraćaju kriminalci, ratni zločinci, nasilnici, silovatelji”, rekao je Vuletić agenciji Beta u Novom Sadu.

Prema njegovim rečima, takvim metodama smišljeno se uništava novinarstvo kao profesija i relativizuje zlo. “Ovakvi primeri nehumanog senzacionalizma, komercijalizacije nečije nesreće, patnje i poniženja, neprihvatljivi su, i u civilizovanim zemljama se suzbijaju medijskom regulacijom i samoregulacijom, a ako se dogode, onda izazivaju reakciju civilizovanog sveta”, kazao je Vuletić.

On je rekao da takvi primeri svedoče da su provladini tabloidi u Srbiji “praktično nedodirljivi” i da za njih zakoni ne važe. Kako je dodao, nije isto društvo koje takve medije ima i koje ih nema.