петак, јун 21, 2024

Vuletić: Epohalna je laž da neko srpski narod optužuje da je genocidan

Slične objave

Podeli

Da li će Stalni međunarodni krivični sud, na zahtev tužioca Kana raspisati međunarodnu poternicu za čelnicima vlade Izraela i Hamasa? Šta Kan stavlja ne teret Natanjahuu i njegovom ministru, kao i čelnicima Hamasa? Da li će premijer Izraela biti u istoj poziciji kao i Putin?

Na ova pitanja u emisiji Dobro jutro Tanjug odgovarali sti su Miloš Laban i Zoran Vuletić.

Na pitanje kako su doživeli izjavu jednog američkog senatora (Lindzi Grejem) koji je rekao da Izrael mora da učini sve što je potrebno kako bi pobedio u egzistencijalnom ratu protiv Hamasa, baš kao što je bilo opravdano to što su SAD zanemarile civilne žrtve pri bacanju nuklearne bombe na Hirošimu i Nagasaki u II svetskopm ratu…

Miloš Laban (Foto: happytv.rs=

Laban je mšljenja da treba da shvatimo “u kakvom svetu žvimo” u kojem je pozicija sile iznad svakog međunarodnog prava, i iznad pravde, istine i činjenica. To je za Labana “rasizam” koji je prisutan u jednom delu takozvane međunarodne zajednice, da su oni iznad svih ostalih… On se osvrnuo i na glasanje u GS UN o Rezoluciji o Srebrenici gde je trebalo da odluče natpolovični glasovi od prisutnih u sali…

Komentarišući moguće procesuiranje izraelskog premijera Benjamina Natanjahua pred Međunarodnim sudom u Hagu, Vuletić kaže da je on “već u problemu zbog same najave”. Predsednik Građanskog demokratskog foruma očekuje da će za zločine u Gazi biti optužen ne samo izraelski premijer nego i čitav ratni kabinet.

Vuletić smatra da je Hamas teroristička organizacija “koja, nažalost, vlada Palestinom i da Izrael ima pravo da ga zaustavi, ali osporava način na koji to radi… Tzžilac u Hagu je procenio da to pravo prevazilazi samo pravo na odbranu nego postoje i elementi budućeg krivičnog gonjenja. On pomenutu izjavu američkog senatora ne dovodi u ravan administracije. U jednom trenutku situacija je, kada je Laban za raspad Jugoslavije umesto Srbiju i Slobodana Miloševića – što tvrdi Vuletić-  došla do usijanja. Vuletić je rekao da je “epohalna laž ono što tvrde Aleksandar Vučić i njegovi saradnici u SNS i Vladi Srbije da je bilo ko srpski narod optužio da je genocidan.

Više u ovoj dosta žučnoj raspravi pogledajte u video prilogu Tanjug TV.

D. B.

 

 

 

 

1 KOMENTAR

Comments are closed.