четвртак, јул 25, 2024

Vučić: Srbija kreće u realizaciju velikih planova

Slične objave

Podeli

BEOGRAD, 16. januara 2024. (Beta) – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić objavio je danas da je stigao u Davos gde će prisustvovati Godišnjem sastanku Svetskog ekonomskog foruma.

Vučić je na Instagramu napisao da, iako smatra da će 2024. biti posebno teška za ceo svet, Srbija “sa mnogo nade i entuzijazma” kreće u realizaciju velikih “snova i planova”.

“O njima ću u narednim danima razgovarati sa brojnim liderima, investitorima i poslovnim ljudima”, objavio je predsednik Srbije, uz video koji pokazuje njegovo putovanje helikopterom švajcarske vojske u popularni ski i konferencijiski centar u Alpima.

Tokom boravka u Davosu Vučić će učestvovati na sesiji Diplomatski dijalog na temu zapadnog Balkana, a planirano je i da prisustsvuje panelima Vraćanje vere u globalni sistem i Izgradnja Evrope budućnosti, kao i diskusiji na temu Novo evroazijsko svitanje.

U Davosu je sinoć počeo 54. Godišnji sastanak Svetskog ekonomskog foruma (WEF) gde će se će okupiti brojne javne ličnosti, šefovi država ili vlada, partnerske kompanije Foruma, vodeći stručnjaci i predstavnici civilnog društva.