четвртак, јун 13, 2024

Vučić: Srbija će pomoći Republiku Srpsku

Slične objave

Podeli

Vučić: Podržavamo Dejtonski sporazum, Dodik: Otimane su nam nadležnosti

BEOGRAD, 15. novembra 2021. (Beta) – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je nakon današnjeg susreta sa srpskim članom Predsedništva Bosne i Hercegovine (BiH) Miloradom Dodikom, da će “Srbija uvek podržavati Dejtonski mirovni sporazum i njegov Ustav, kao i njihovu punu primenu”.

“Dodik je istakao da su Republici Srpskoj (RS) godinama otimane nadležnosti koje joj po Dejtonskom sporazumu pripadaju i da će se RS, mirnim putem, zalagati za vraćanje prava i pravde predviđene Ustavom (BiH), saopšteno je iz Predsedništva Srbije.

Kako je navedeno, oni su razmenili stavove o “svim aktuelnim pitanjima u regionu i svim zajedničkim projektima” u kojima učestvuju Srbija i RS. Vučić je obećao da će Srbija da nastavi sa još značajnijom podrškom opštinama Nevesinje, Кostajnica, Dubica i Drvar, ali i daljim ulaganjima u prosvetnu i zdravstvenu infrastrukturu u svim delovima Srpske.

Takođe je potvrdio opredeljenje Srbije da sa velikim finansijskim sredstvima učestvuje u izgradnji autoputa Sremska Rača-Bijeljina.

Dodik istakao je da je to projekat od strateškog značaja za RS i ne samo za njen istočni deo i zahvalio Srbiji na velikoj pomoći i podršci.