уторак, фебруар 27, 2024

Vučić: Smatrajte da je Grčić podneo ostavku

Slične objave

Podeli

BEOGRAD, 18. decembra 2021. – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je sinoć da se može smatrati da je direktor Elektroprivrede Srbije (EPS) Milorad Grčić već podneo ostavku, dok je za resornu ministraku Zoranu Mihajlović ocenio da ne vidi da je u ovom slučaju imala neku krivicu.

Vučić je rekao da Srbija nema dovoljno energenata kada dođe hladno vreme i da je on to često napominjao. Za energetsku krizu ocenio je da se desila takozvana “savršena oluja” kao na filmu i da se desilo mnogo toga što nije ničija krivica.

“Nama se dogodila ‘savršena oluja’ samo što neki to ne priznaju. Hoću da vidim i učešće građana, da čujem kritike i da ujedinjeni rešavamo probleme. Primetili ste kada govorim o ceni struje gasa, a svi se pitaju u čemu je problem jer imamo dovoljno. Nemamo dovoljno, čim krenu hladni dani nemamo”, rekao je Vučić na Pinku.

Predsednik Srbije je rekao da veruje da neće doći do restrikcija, ali da to ne može da tvrdi 100 odsto. On je dodao da je zamolio rudare da od sada kopaju 75.000 tona dnevno i da će se učiniti sve kako bi se kriza ublažila, a najavio je da će na Svetog Nikolu, na svoju slavu u nedelju, biti u TENT-u i da ni za koga nema praznovanja.

Vučić je istakao i da se u mnogim zemljama u danu podigne cena gasa za 40 odsto ili struje za dva ili tri puta, a da Srbija i dalje ima jeftinu struju.

“Od Srbije samo Ukrajina i Gruzija imaju nižu cenu struje, a svi u regionu koji imaju manje plate, imaju skuplju struju”, rekao je Vučić na Pinku i dodao da se bori da se cena struje i gasa ne menja.