среда, јун 12, 2024

Vučić predsednik SNS do izbora

Slične objave

Podeli

BEOGRAD, 27. novembra 2021. (Beta) –  Predsednik Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić ostaće na čelu te stranke do izbora u aprilu, nakon čega će biti održana vanredna skupština na kojoj će biti izabrani novi predsednik i zamenik predsednika, izjavila je danas potpredsednica SNS Ana Brnabić.

Brnabić je rekla da su danas na petoj izbornoj skupštini SNS, pored nje za potpredsednike stranke izabrani Miloš Vučević, Siniša Mali, Vladimir Orlić, Nevena Đurić, Marko Đurić, kojem je zamrznut mandat zbog njegovog ambasadorskog angažmana i Aleksandar Šapić. Ona je rekla da je Nevena Đurić izabrana na predlog Aleksandra Vučića.

Kako se navodi na sajtu SNS, Brnabić je kazala da je na današnjoj skupštini usvojeno deset načela političkog delovanja SNS, Izveštaj o radu stranke, a izabrani su i rukovodeći organi stranke, odnosno novi Glavni odbor, novi Izvršni odbor i za predsednika Izvršnog odbora Darko Glišić, kao i novi članovi Predsedništva stranke.

“Jednoglasna odluka svih članova, svih mesnih, gradskih odbora bila je da predsednik Aleksandar Vučić nastavi i da bude jedini kandidat za predsednika SNS. On je odbio da se kandiduje za predsednika SNS, pa smo postigli kompromisno rešenje i produžili mu mandat tako da će nastaviti da vodi SNS do novih izbora, odnosno da podrži stranku i pomogne joj i za ove izbore”, rekla je Brnabić.