петак, јул 19, 2024

Vučić pozdravio Kušnerovu ideju o izgradnji na mestu Generalštaba

Slične objave

Podeli

BEOGRAD, 18. marta 2024. (Beta) – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je danas izjavio da je “delimično upoznat” s idejom koja ga “oduševljava”, da se na mestu zgrada Ministarstva odbrane i Generalštaba u centru Beograda bombardovanih 1999, izgradi veliki kompleks zgrada s hotelom i stanovima, i najavio da će to promovisati “s radošću”.

Na jednom skupu u Inđiji Vučić je povodom te ideje Džareda Kušnera, zeta bivšeg predsednika SAD Donalda Trampa, rekao da je “umro od smeha” zbog komentara nekih medija da on prihvatanjem Kušnerove ideje “dobija politički uticaj” na Trampa.

Vučić je rekao da je “vrlo srećan što ćemo rešiti problem u centru grada. Beogradu je potrebno da se razvija i (potrebne su) velike investicije” o kojoj je razgovarao ministar finansija Simiša Mali koji je “ozbiljan i pametan”.

Vučić je rekao da ga ta ideja “oduševljava” ako se pogleda šta je sada na mestu bombardovanih zgrada. Po njegovim rečima, tu će biti i “neka vrsta muzeja žrtava” jer “nećemo da krijemo šta se sve dešavalo”.

Najavio je da će “sve biti transparentno” i da se nada da će biti vremena da se presele Generalštab i Ministarstvo odbrane.