среда, април 24, 2024

Vučić: Oni žele proterivanje Srba

Slične objave

Podeli

BEOGRAD, 27. decembra 2022. (Beta) – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da Srbija razgovara sa predstavnicima međunarodne zajednice u pokušaju da se pronadje kompromis na Kosovu i da ljudi koji su na barikadama, “dočekaju Božić kod svojih kuća”.

Vučić je nakon susreta sa srpskim patrijarhom Porfirijem istakao da su sada razgovori sa predstavnicima međunarodne zajednice teški i dinamični, jer srpska strana zastupa interes naroda, koji, kako je rekao, nije izašao na barikade “zato što im je to palo na pamet”.

Onima koji, kako je rekao, Srbiji prete “da curi vreme i da će pustiti Kurtija da završi sve što treba, poručio je da su “histerični i da jedino rešenje vide u proterivanju Srba sa Severa Kosova”.

“Samo da znamo da svi vi želite sukobe, želite ubijanje Srba, radovaćete se pogibiji srpskoj, jer vam je važnije da se potvrdi teritorijalni integritet takozvanog Kosova, nego koliko će srpskih glava da strada”.

Ipak će, kako je rekao, razgovarati o svemu tražeći, “neki prozor kroz koji možemo da se provučemo”, ali da će se, i ako se prevazidje ova kriza, za 15 dana pojaviti nova kriza, jer Albanci i veliki deo međunarodne zajednice ne vide drugo rešenje osim proterivanja Srba.

Vučić je ponovio razloge zbog kojih su Srbi na barikadama i kritikovao saopštenje Evrope u kojem se traži da se obezbedi sloboda kretanja za sve, uz pitanje da li se igde u svetu dešava da je zabranjeno kretanje nekom verskom poglavaru”.