четвртак, јул 25, 2024

Vučić: Kosovo i Metohija bili i biće deo Srbije

Slične objave

Podeli

BEOGRAD, 5. novembra 2023. (Beta) – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da su Kosovo i Metohija “bili” i da će biti deo Srbije, da je tako “zapisano u Ustavu”.

Na prvom skupu liste čiji je nosilac u kampanji za izbore 17. decembra, Vučić je u Leskovcu rekao da je politika liste oko SNS “slobodna, nezavisna, slobodarska Srbija”. “Za razliku od onih koji bi da se junače žrtvujući vašu decu, ja vam kažem da ću da čuvam živote vaše dece i naše Kosovo i Metohiju”, rekao je Vučić.

On je kazao da Srbijom “neće upravljati niko van granica zemlje”. “Ne damo da nam sruše Srbiju tradicije, porodice, da strani faktor odlučuje kakva će biti budućnost zemlje. Srbijom će da upravlja naš narod, naši građani. To je naša politika, samostalna, nezavisna, slobodna i slobodarska Srbija”, rekao je Vučić.

Ponovio je ocenu da će do kraja 2027. godine prosečna plata u Srbiji biti 1.400 evra, a u Leskovcu “više od 1.000 evra”. “Znate da je istina kada to kažemo”, rekao je Vučić i dodao da će krajem novembra penzioneri dobiti 20.000 dinara ne kao poklon već kao “znak pažnje” za “sve što su uradili za Srbiju”.

foto: capital.ba

Predsednik Socijaldemokratske partije Srbije (SDPS) Rasim Ljajić ocenio je da je glas za listu “Aleksandar Vučić – Srbija ne sme da stane” glas za “izvesnost, sigurnost i nastavak svega što je urađeno u prethodnom periodu”.

“Na prošlim izborima imali smo slogan ‘Mir, stabilnost, Vučić’. Taj slogan aktuelniji je sada nego pre dve ili pet godina jer mir više nije vrednost koja se podrazumeva već za mir moramo da se borimo. Mir je potrebno sačuvati na svaki način, više mudrošću nego hrabrošću a sa podrškom koju ima, Aleksandar Vučić može da sačuva i mir i stabilnost u ovoj zemlji jer je brana svakom ekstremizmu sa bilo koje strane da dolazi”, ocenio je Ljajić.