среда, мај 22, 2024

Vučić: Hrvatska radi isti posao od 1941 godine

Slične objave

Podeli

BEOGRAD, 6. oktobra 2022. (Beta) – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da uopšte ne krivi Hrvatsku što je Srbiji onemogućeno da uvozi rusku naftu preko naftovoda Janaf, navodeći da je “Hrvatska samo radila svoj posao, koji radi više decenija, od 1941. pa nadalje“. “Iz Hrvatske su se sami pohvalili da stoje iza toga, ja vam čestitam. Mi ćemo morati da se snađemo na drugi način”, rekao je Vučić, odgovarajući novinarima u Pragu.

“Što se tiče uvođena i neuvodjenja sankcija (Rusiji) ponoviću još jednom – niste vi ti iz Hrvatske, ni vi, ni vaše rukovodstvo koji će da vode politiku Srbije, već građani Srbije”, nastavio je Vučić. On je rekao da se nije uplašio nikog od onih koji prete Srbiji.

Na pitanje da li može doći do prekida pregovora sa Evropskom unijom (EU) zato što Srbija ne uvodi sankcije Rusiji on je odrečno odgovorio. “Ma ne, zašto bi. Mislite zato što Hrvatska insistira na tome, mnogo uspeha vam želim po tom pitanju. Moj odgovor će biti pristojan, odgovoran, ozbiljan, dalekosežan”, rekao je Vučić.