среда, мај 29, 2024

Vučić: Đukanović priča gluposti

Slične objave

Podeli

BEOGRAD, 18. oktobra 2023. (Beta) – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da se Srbija ni na koji način ne meša u predstojeći popis stanovništva u Crnoj Gori i da je na ljudima u toj državi da se izjasne kako hoće. “Mi verujemo da tamo živi značaj broj naših sunarodnika Srba. Da vidimo kako i koliko danas ljudi srpskog roda živi u Crnoj Gori, baš kao što smo mi koji živimo u nekim drugim zemljama i nekim drugim delovima bivše Jugoslavije”, rekao je Vučić novinarima u Pekingu.

Upitan za komentar izjave doskorašnjeg crnogorskog predsednika Mila Đukanovića i DPS, da je opasno realizovati popis jer “ideolozi Velike Srbije” žele da “posrbe” Crnu Goru, Vučić je rekao da je nije video ali su “očigledno nešto nervozni oko popisa”.

“Izgleda da dobro znaju šta su radili prethodnih decenija, kakve su marifetluke sprovodili”, dodao je Vučić. Osvrćući se na deo izjave o Velikoj Srbiji, Vučić je rekao da “nije retkost Đukanoviću da priča gluposti“. To je nešto što je neko vreme radilo i ostavljalo utisak ali više nikog ne interesuje, rekao je Vučić.

Govoreći o dešavanjima na Kosovu, on je naveo  da je formiranje Zajednice srpskih opština (ZSO) “budućnost” za kosovskog premijera Aljbina Kurtija.

Prethodno je Kurti izjavio da bi formiranje ZSO predstavljalo “smrtonosan udarac” za Ustav Kosova. “Za njega je to budućnost. On jasno i javno govori da neće da formira nešto što je medjunarodno pravna obaveza Prištine”, kazao je Vučić.