субота, јул 13, 2024

Vučević: Postoji pritisak na Vučića da disciplinuje Dodika

Slične objave

Podeli

BANJALUKA, 22. februara 2024. (Beta) – Ministar odbrane Srbije i predsednik Srpske napredne stranke (SNS) Miloš Vučević izjavio je da postoji pritisak na Beograd i predsednika Aleksandra Vučića da “disciplinuju” Banjaluku i predsednika Republike Srpske Milorada Dodika.

Vučević je za Radio-televiziju Republike Srpske (RTRS) rekao da Srbija poštuje Bosnu i Hercegovinu kao susednu prijateljsku državu, sastavljenu od dva ravnopravna entiteta i tri konstitutivna naroda.

Prema njegovim rečima, Beograd, “za razliku od nekih političkih struktura u Sarajevu”, vrlo jasno kaže da poštuje teritorijalni integritet Bosne i Hercegovine. “Međutim, politička elita u Sarajevu ne poštuju baš teritorijalni integritet Srbije, ali to ne može formalno da sprovede zbog Republike Srpske i srpskog naroda u Bosni i Hercegovini u vezi sa pitanjem Kosova i Metohije”, naveo je Vučević.

Dodajući da Srbija vodi računa o opstanku Republike Srpske, on je ocenio da sve što isključuje jedan narod i jedan entitet i “sve što se nameće” nije dobro za Bosnu i Hercegovinu.