четвртак, април 18, 2024

Vučević – novi Vulin

Slične objave

Podeli

Zoran Vuletić

Predsednik SNS Miloš Vučević se zaneo, preti Crnoj Gori i Severnoj Makedoniji. Očekujem da će mu član SNS Aleksandar Vučić objasniti da više nisu u SRS Vojislava Šešelja i da ne treba tako otvoreno da zastupa njihov nedosanjani san, tzv. veliku Srbiju.

Teško se Vučević snalazi, ne može da prati perfidnu, velikosrpsku strategiju Dobrice Ćosića: ,,Braćo Srbi budimo pametni, osvojimo u miru ono što nismo u ratu’’. Mnogo posla će imati A. Vučić da objasni svojoj političkoj marioneti kako se danas vodi radikalska politika. Možda bi najbolje bilo da se Vučević učlani kod Vulina u Pokret socijalista, jer je Vučić tamo formatirao javnu radikalsku politiku, navodi u reagovanju predsednik Građanskog demokratskog foruma (GDF).

Tužna i tragična je budućnost građana Srbije sa ovakvim nosiocima vlasti koji ne razumeju da ćemo sa Vladimirom Putinom zajedno doživeti poraz veći nego sa Slobodanom Miloševićem. Putin beskrupulozno uništava Ukrajinu, ali i sopstveni narod, a predsednik vladajućeg poretka Srbije preti susedima po istom modelu kako to čini njegov uzor. Nema nijednog uglednog zapadnog medija koji nije ovih dana primetio da je Vučić Putinova marioneta, ključni faktor nestabilnosti u regiji i šef kriminalne hobotnice.

Nasilje koje nam najavljuje Miloš Vučević ne sme se ćutke posmatrati. Svi koji vide Srbiju u Evropskoj uniji (EU) i koji žele mir, imaju obavezu da se aktivno suprotstave u predvečerje novih balkanskih ratova koje najavljuje Vučićev stranački predsednik.

Uslov za miran zapadni Balkan i opstanak Srbije je jasan: Odricanje od zločinačke Milošević – Šešelj politike u prošlosti i Putinove fašističke politike u sadašnjosti. Bez toga, a to znači i promenu režima Aleksandra Vučića, nema mira i napretka, navodi Zoran Vuletić, predsednik GDF.