понедељак, април 22, 2024

Vreme: U Sjenici 20 stepeni ispod nule

Slične objave

Podeli

NOVI PAZAR, 22. januara 2024. (Beta) – Meteorološka stanica u Sjenici zabeležila je jutros temperaturu od 20 stepeni ispod nule, pa je tako taj grad na Pešteru bio najhladniji u Srbiji.

Meteorološkinja Rada Grebović rekla je za radio “Sto plus” da temperature od 19. januara nisu bile u plusu, te da je ove zime današnji dan najhladniji u godini. “Ovo je najniža zabeležena temperatura od početka zime, dok je prošle godine u ovo vreme bilo svega tri stepena ispod nule”, rekla je Grebović.

Prema njenim rečima, najniža temperatura od 23 stepena ispod nule prošle godine je zabeležena u februaru.

Dodala je da je trenutna visina snega u Sjenici 12 centimetera, dok je prošle godine, na današnji dan bila šest, a tada su, kako je rekla, zabeležene i neuobičajene poplave za to doba godine. od 17. do 19 januara.

Prošlogodišnja zima u Sjenici bila je najtoplija u poslednjih nekoliko decenija otkako se vrše merenja, a imala je i rekordno mali broj “ledenih dana”, bez ekstremno niskih temperatura.

Najniža temperatura od 38 stepeni ispod nule u Sjenici je zabeležena u januaru 1956, dok je u Karajukića bunarima na Pešterskoj visoravni 13. januara 1985. iznosila minus 40 stepeni.