уторак, јул 16, 2024

VSS: Mediji Ministarstva odbrane se zloupotrebljavaju za ličnu promociju

Slične objave

Podeli

BEOGRAD, 11. februara 2022. godine (Beta) – Vojni sindikat Srbije pozvao je danas Ministarstvo odbrane da “umesto u dnevno-političke svrhe”, medije u sastavu tog resora upotrebi za popularizaciju vojnog poziva.

Sindikat je u saopštenju upozorio se mediji Ministarstva odbrane “decenijama” koriste za “samopromovisanje pojedinaca, političkih stranaka i pojedinih privatnih medija” što je, kako se navodi, zabranjeno zakonom.

“Pozivamo Ministarstvo odbrane da svoju uredjivačku politiku dovede na minimalni nivo ozbiljnosti i iskoristi medijski prostor za popularizaciju vojnog poziva kroz izveštavanja o naučnim dostignućima institucija u okviru Ministarstva odbrane, promovisanjem vidova, rodova i službi u Vojsci Srbije, podsećanjima na bogatu tradiciju i junaštvo našeg naroda”, piše u saopštenju.

Navodeći da je “devastacija vojske višedecenijska pojava”, iz Vojnog sindikata su ocenili da “i dalje nema realnih pokazatelja bilo kakvog sveukupnog boljitka u Vojsci Srbije”.

“Pojedinačni pozitivni potezi nisu teg koji će prevagnuti na terazijama napretka u sistemu odbrane, koji se osim sredstava i vojne tehnike sastoji i od ljudi. Umesto ličnih političkih obračuna više bi smo voleli da čujemo na koji način je ministar rešio ili će da rešava status profesionalnih pripadnika vojske, da li razgovara sa njihovim predstavnicima o kolektivnom ugovoru i brojnim problemima koji ih u ovom trenutku muče”, navedeno je u saopštenju.