недеља, април 14, 2024

Vladimir Pajić: Za EXPO milijarde, za fakultete i institute katanac!

Slične objave

Podeli

BEOGRAD, 4. mart 2024. – Nakon današnje izjave dekana Hemijskog fakulteta gospodina Gorana Roglića da fakulteti u zgradi Prirodno matematičkog fakulteta na Studentskom trgu nemaju sredstava za redovno održavanje zgrade reagovao je narodni poslanik Vladimir Pajić.

“Obrazovanje je zadnja rupa na naprednoj svirali i to su nam ovakvim odnosom prema Hemijskom fakultetu samo potvrdili po ko zna koji put. Dok se za projekat EXPO izdvaja skoro dvadeset milijardi, fakulteti propadaju, a instituti se gase jer nemaju sredstava za osnovno održavanje. Ili da budem potpuno jasan, nama je obrazovanje u stečaju.” rekao je Pajić u saopštenju za medije.

U deceniji iza nas, obeleženoj naprednjačkom vlašću, stradalo je mnogo instituta. Obrazovanje je dovedeno pred kolaps na svim nivoima a pojedini fakultetski smerovi i obrazovni moduli nemaju prijavljenih srednjoškolaca.

“Oni koji su se proslavili ukradenim diplomama i zakitili lažnim doktoratima ne žele da promene sistem u kome su sve to uspeli. Zato je ovakvo stanje u obrazovanju. Zato su najvažniji sistem u jednoj državi prepustili svojevrsnom “stečajnom postupku” po sistemu ako si neisplativ, ugasi se. Tako se ne postupa sa obrazovnim insitucijama.” naglasio je Pajić.

Pokret slobodnih građana se zalaže za posvećeno ulaganje u obrazovanje na svim nivoima sa posebnim fokusom na unapređenju društvene pozicije nastavnika i profesora. Samo na taj način Srbija će imati priliku za prosperitet i razvoj.

D. B.