четвртак, јул 25, 2024

Vladimir Kovačević: Umesto inustrijalci sa iskustvom na važna mesta dolaze neuki da se uče politici

Slične objave

Podeli

Predsednik Nove D2 – Da se struka pita, Vladimir Kovačević gostovao je na novosadskoj TV u emisiji Pravi ugao. Kovačević predvodi listu “Srbija na zapadu – Zoran Vuletić (Građanski demokratski forum) – Nrmanja Milošević (Glas) i Vladimir Kovačević – Nova D2 – DSSP. koji je nosilac parlamentarne liste i kandidat ove koalicije za gradonačelnika Beograda.

Na početku razgovora Kovačević je pojasnio razliku između industrijalca, privrednika ili biznismena i tajkuna. “Razlika je ogromna”, rekao je Kovačević i napomenuo da smo pre rata na čelu Grada Beograda bio industrijalac – Vlada Ilić. Napravio je most i preko Save i preko Dunava, napravio je Zoološki vrt, postavio kamen temeljac za Hram sv. Save, vizionarski je nasipao Novi Beograd… Kad imate utreniranog čoveka na najoperativnijem mestu u državi, mestu gradonačelnika onda možete da očekujete velike promene i veliki napredak. Nasuprot tome – što je za mene paradoks (!) – navikli smo da gledamo lekare, sportiste, profesore univerziteta. Kakve veze ima neko ko je gurao loptu kroz bazen sa najsloženijim pitanjima u gradu Beogradu”.

Šta će uspešnom poslovnom čoveku, industrijalcu politika? “Ne mogu da budem srećan ako mi prvi komšija nije srećan”, rekao je kandidat za beogradskog gradonačelnika, koji je zanimljiv odgovor dao i na pitanje šta za njega znači Srbija na Zapadu: “Mi smo razlog što nam se deca iseljavaju iz zemlje,  Nismo im napravili ambijentalne uslove, pružili dobru platformu da naša deca ne treža svoju sreću van ove zemlje. Zalažem se da te uslove dovedemo u Srbiju. Moramo debelo da se potrudimo, a nema veće sreće nego živeti i raditi u sopstvenoj zemlji”.

Govoreći o svojoj omiljenoj temi – eknomskom patriotizmu, Kovačević pita po čemu nas “komšije” pamte osim po šljivovici. O tome kako neiskusni ljudi dolaze na važna mesta i “uče se politici” i drugim temama pogledajte više u video proligu.

D. B.