среда, фебруар 21, 2024

Vesić: Požar u Vinči pod kontrolom

Slične objave

Podeli

BEOGRAD, 8. avgusta 2021. (Beta) – Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je da je požar, koji je sinoć izbio na deponiji Vinča, pod kontrolom, kao i da će dogašavanje trajati nekoliko dana, ali da nema opasnosti da se vatra proširi.

“Požar se prostire na oko pet hektara. Građani će moći da vide dim još nekoliko dana, s obzirom da će gašenje trajati sigurno dan ili dva. Požar je sada pod kontrolom, ali će njegovo dogašavanje trajati nekoliko dana tako da u tom smislu nema opasnosti da se požar proširi, izjavio je Vesić za TV Pink.

“Deo deponije koji gori, po rubnim delovima, u procesu je zatvaranja tako da će jednom zauvek biti zatvorena i više se takve stvari neće dešavati”, istakao je Vesić.

Vesić je podsetio da je deponiju u Vinči procesom javno-privatnog partnerstva preuzela francusko-japanska kompanija “Beo čista” i da su tamo već izgrađena dva postrojenja, za preradu građevinskog otpada i za proizvodnju struje iz otpada, kao i nova sanitarna deponija sa prečišćivačem za preradu otpadnih voda.