среда, фебруар 28, 2024

U Sečnju uhapšen nosilac opozicione liste

Slične objave

Podeli

NOVI SAD, 1. marta 2022. (Beta) – U Sečnju je uhapšen Vukašin Baćina, lider opozicije i nosilac opozicione liste u tom mestu.

On se nalazi u policijskoj stanici u Zrenjaninu gde mu je određeno zadržavanju do 48 sati, saopštila je grupa građana koju će predvoditi na vanrednim lokalnim izborima u toj banatskoj opštini 3. aprila.

Kako se navodi, njihova lista suočavala se poslednjih dana sa napadima od strane predstavnika Srpske napredne stranke (SNS) koji su “na svaki način pokušavali da opstruiraju proglašenje njihove izborne liste”.

“Čim su raspisani lokalni izbori krenuli su najgrublji napadi i uvrede na račun Baćine putem društvenih mreža, pritisci na saradnike i članove grupe građana”, navodi se u saopštenju i dodaje da su “lažno optuženi da kupuju potpise za izbornu listu o čemu su pisali SNS tabloidi i portali”. Napadi i pritisci na Baćinu i grupu gradjana “Za bolju opštinu Sečanj” počeli nakon što je SNS prošle godine izgubio izbore za Savet mesnih zajednica u pojedinim mesnim zajednicama u opštini Sečanj.

Dodaje se da je tek u večernjim satima OIK Sečanj, u poslednjem satu predviđenom za proglašenje liste, održao sednicu i proglasio listu “Vukašin Baćina – Za bolju opštinu Sečanj”. Dva sata kasnije nosilac liste je uhapšen.

Grupa građana “Za bolju opštinu Sečanj” je jedina opoziciona grupacija koja je do sada uspela da skupi potpise i da joj, nakon SNS i Socijalističke partije Srbije, bude proglašena lista na predstojećim vanrednim izborima u opštini Sečanj. Ta grupa gradjana je 2016. godine na lokalnim izborima osvojila 11,7 odsto glasova.