субота, јун 22, 2024

U Puli svečano dočekan avion Er Srbije

Slične objave

Podeli

BEOGRAD, 11. jula 2021. (Beta) – Avion kompanije “Er Srbija” (Air Serbia) iz Beograda danas je svečano dočekan na aerodromu u Puli, javila je agencija HINA .To je prvi avion te kompanije u Puli posle dvogodišnje pauze.

Prevezao je iz Beograda 54 putnika koji su uglavnom došli na odmor u Istru. Na liniji Beograd-Pula-Beograd od danas do 12. septembra četvrtkom i nedeljom leti avion tipa ATR 72 sa 66 sedišta. Let traje 45 do 50 minuta. Današnji let je bio nešto duži jer je avion skrenuo s puta da bi putnici iz vazduha videli ostrva Brione, gde je nekada s gostima iz inostranstva letovao predsednik Jugoslavije Josip Broz – Tito, a sada je to nacionalni park, hotelski i kongresni centar.

Direktorka pulskog aerodroma Nina Vojnić Žagar, koja je zajedno sa zaposlenima dočekala avion, izrazila je zadovoljstvo što ponovno dolaze avioni “Er Srbija” koji od 2019. nisu sletali u Pulu i najavila skori povratak aviona i drugih aviokompanija.

Ovog vuikenda je u Istru stiglo više od 145.000 putnika, mahom iz inostranstva, a najviše je Nemaca, Slovenaca, Austrijanaca i Italijana. Turistička zajednica Istarske županije kaže da su kuće za odmor i vile s bazenima i ove godine “adut istarskog turizma” jer gostima pružaju mir i fizičku distancu potrebnu tokom pandemije korona virusa.