субота, јул 13, 2024

Vučić sutra putuje u Njujork da se bori protiv rezolucije o Srebrenici

Slične objave

Podeli

BEOGRAD, 19. maja 2024. (Beta) – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da sutra putuje za Njujork gde će sa delegacijom da se bori u vezi rezolucije o Srebrenici koja je na dnevnom redu Generalne skupštine UN naredne nedelje, a amandmane koje je Crna Gora podnela na rezoluciju nazvao je “prljavom igrom”.

“Sutra idemo u Njujork, četiri – pet dana provešćemo u Njujorku, imaću veliki broj sastanaka, a u četvrtak ćemo da se borimo svi zajedno”, rekao je danas Vučić u razgovoru za televiziju Pink.

On je kazao da sa njim u delegaciju treba da pođu samo oni koji su “spremni da se bore na svaki mogući način”.

Osvrnuvši se na prebacivanja Podgorice da se “iživljava na Crnoj Gori”, on je poručio da “nije Srbija priznala nekih 13 odsto teritorije Crne Gore i narušila teritorijalni integritet i povelju UN, već Crna Gora Srbiji”.

Vučić je rekao da će Srbija već u četvrtak uveče, po srpskom vremenu, znati ko su joj prijatelji u svetu, a da su svi ostali partneri.

“Biće nam potpuno jasno, svi oni koji ne glasaju, ili su uzdržani ili su protiv su nam prijatelji i njihove zastave ćemo da slavimo i to prijateljstvo ćemo da čuvamo i negujemo a sa svim ostalima ćemo da imamo korektne odnose, važni su nam partneri ali ćemo dobro da znamo da nam nisu prišli”, rekao je Vučić.