среда, април 24, 2024

U Leposaviću, Zvečanu i Zubinom Potoku nastavljaju se protesti Srba

Slične objave

Podeli

PRIŠTINA, 1. juna 2023. (Beta) – U blizini zgrada opština u Leposaviću, Zubinom Potoku i Zvečanu i danas, četvrti dan za redom, nastavljaju se protesti Srba. Kako javljaju reporteri sa lica mesta, manja grupa Srba počela je da se okuplja i danas ispred zgrade opštine u Zubinom Potoku.

Srbi su počeli da se okupljaju i u Leposaviću, gde se ispred zgrade opštine vide vojnici KFOR-a. Sa učesnicima protesta u Zvečanu je i predsednik Srpske liste Goran Rakić koji je medijima izjavio da je nakon jučerašnjeg razgovora sa američkim pukovnikom i zahteva Srpske liste, KFOR razmestio svoje snage na pet tačaka u centru Zvečana “da bi sprečili ulazak specijalnih jedinica policije (Kosova) da ne bi došlo do incidenta”.

To KFOR nije potvrdio. Na današnjem protestu u Zvečanu su i rudari. Rudar Darko Milović, koji se obratio medijima, kako je rekao, u ime kolega, kazao je da je od petka obustavljena proizvodnja “jer su specijalci blokirali flotaciju i ne dozvoljavaju da kamioni tamo dovoze rudu iz rudnika.

Prethodni tekst
Sledeći tekst