уторак, фебруар 27, 2024

Trivić: Dodik je u ratu bio general, ali general šverca cigareta i nafte

Slične objave

Podeli

BANJALUKA, 24. oktobra 2021. (Beta) – Potpredsednica Partije demokratskog progresa (PDP) Jelena Trivić izjavila je da je srpski člana Predsedništva BiH Milorada Dodika juče nadmašio sam sebe, obmanjujući javnost izjavom da je u ratu, da je to hteo, mogao stići do čina generala.

“Izjavio je ovo pred celom javnosti Srpske i Srbije, u prisustvu predsednika Srbije. U toj tragikomici, nadmašio je sve svoje muzičke nastupe”, navela je Trivićeva danas na svom Fejsbuk profilu. Ona je napisala da je Dodik u ratu bio general “ali šverca cigareta i nafte i pukovnik šverc-kamiona”.

Govoreći o političkim porukama koje je posle sastanka s predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem poslao iz Beograda, Trivićeva je navela da je jasno da Dodik od predsednika Srbije nije dobio podršku za vraćanje tri ključne nadležnosti Republici Srpskoj, odnosno za vojsku, bezbednosni sektor i indirektne poreze.

“U svojim izdajničkim pohodima u koje uvlači i narod i Srpsku, Dodik ne preza da obmane, izgovori notornu neistinu, što znači da je spreman na sve, pa i na to da pred predsednikom Srbije govori svakojake gluposti”, dodala je ona. Trivićeva je istakla da nikada nije prizivala sankcije ni Dodiku ni RS, dodavši da Dodika mora da smeni narod, a da opozicija treba da iskoristiti sva demokratska sredstva da se to desi na izborima.

“Dodik je najveća i najopasnija pretnja po srpski narod, on nas je ponizio, devastirano, raselio, razjedinio. On nije nikakav spasilac, a spas će biti kada on ode u političku prošlost”, istakla je potpredsednica PDP.