среда, мај 29, 2024

Trivić: Dodik je lažni predsjednik RS

Slične objave

Podeli

BANJALUKA, 15. novembra 2022. (Beta) – Potpredsednica Partije demokratskog progresa (PDP) Jelena Trivić, kandidatkinja opozicije za predsednika Republike Srpske na oktobarskim izborima, izjavila je danas u Banjaluci da je Milorad Dodik lažni predsednik tog entiteta jer je do pobede došao izbornom krađom.

Trivić je zahvalila opozicionim poslanicima u Skupštini Republike Srpske koji su odbili da prisustvuju polaganju zakletve Dodika, izabranog za predsednika Republike Srpske na opštim izborima u BiH 2. oktobra.

“Zahvalna sam svim poslanicima koji su danas odbili da prisustvuju polaganju zakletve lažnog predsednika, koji je do ‘pobjede’ došao falsifikovanjem izbora, uz pomoć Centralne izborne komisije (CIK) BiH i dela međunarodne zajednice”, napisala je Trivić na Fejsbuku.

Ona je navela da “lažnom pobedniku nikada neće čestitati”, jer se, kako je kazala, “krađa ne čestita”. “Verujem, iako to danas zvuči nestvarno, da će nalogodavci i izvršioci organizovanog kriminalnog dela krađa izbora biti procesuirani od pravosudnih institucija”, dodala je Trivić.

Dodik je danas u Narodnoj skupštini Republike Srpske položio zakletvu za novi mandat predsednika tog entiteta. Tom činu nisu prisustvovali poslanici opozicionih partija, Srpske demokratske stranke (SDS), Partije demokratskog progresa (PDP) i Pokreta za pravdu i red, koje Dodiku osporavaju legitimitet i tvrde da je na funkciju došao izbornom krađom.

Predstavnici opozicije su danas saopštili da su Ustavnom sudu BiH podneli žalbu na odluku CIK BiH da proglasi pobedu Dodika nad Jelenom Trivić, tvrdeći da je kandidatkinja opozicije pobedila na izborima za predsednika Republike Srpske.