недеља, јул 21, 2024

Tribina u Nišu: Potpisivanjem Francusko-nemačkog plana stvara se velika Albanija

Slične objave

Podeli

NIŠ, 20. februara 2023. (Beta) – Potpisivanje francusko-nemačkog plana za Kosovo značilo bi secesiju južne srpske pokrajine i stvaranje velike Albanije, ocenili su danas na tribini u Nišu predstavnici Dveri, Nove Demokratske stranke Srbije, Pokreta obnove Kraljevine Srbije i Zavetnici.

Predsednik Novog DSS-a Miloš Jovanović rekao je da je Aleksandar Vučić već u dva navrata rekao da će implementirati francusko-nemački ili evropsko-američki sporazum, a da on podrazumeva implicitno priznanje secesije i nezavisnost Kosova.

Glavne posledice neodbijanja da potpišemo taj sporazum bilo bi stvaranje velike Albanije, prihvatanje secesije Kosova i Metohije, udar na Republiku Srpsku, neverovatno poniženje za naš narod i poništavanje naše istorije. To je nešto što zaista ne sme da se dozvoli“, istakao je Jovanović.

On je na tribini “Ne kapitulaciji! Ne ultimatumu!” rekao da je na delu neverovatna medijska kampanja tako da građani ne mogu da čuju nijednu drugu stranu, ali da moraju da budu svesni manipulacija. “Ne može sudbina Kosova i Metohije, odnosno sudbina Srbije da bude u rukama samo jednog čoveka. To nećemo dozvoliti. Srbija još nije Severna Koreja, uz dužno poštovanje toj državi”, naglasio je Jovanović.

Predsednik Srpskog pokreta Dveri Boško Obradović rekao je na tribini da je Kosovo i Metohija sastavni deo države Srbije po domaćem pravu i Ustavu, po međunarodnom pravu i rezoluciji 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija i da se o tome ne može pregovarati. “Smatram da je u ovom trenutku potrebno da postignemo široko političko jedinstvo i odbijemo ove zapadne ultimatume.