четвртак, јул 25, 2024

Tijelo mrtvog muškarca na popularnoj plaži

Slične objave

Podeli

ADELAIDE, 12. maj 2024. – Na Glenelgu, najstarijem dijelu Adelaide, na plaži uz hotel Esplanadu, u subotu popodne pronađen je mrtav muškarac. Policija je izvršila sve potrebne radnje u otkrivanju onoga što se desilo, ali osim činjenice da je riječ o muškoj osobi srednjih godina, drugih informacija nema.

Zanimljivo je da se poslije završetka sezone kupanja koja ovdje traje desetak mjeseci, nerijetko na dugim i pjaščanim plažama u Australiji pronalaze mrtvi ljudi. Prošle godine tako je konačno riješen misterij dug 70 godina, kada je definitivno utvrđeno da je tijelo pronađenog muškarca na drugoj plaži u Adeleidi, pripadalo turističkom radniku iz Viktorije.

Australija je sigurno jedina država na svijetu čiji je predsjednik vlade nestao na obalama blizu Melburna i čije tijelo nikada nije pronađeno. Harold Hort, sedamnaesti predsjednik Vlade Australije, nestao je 17.decembra 1967. godine u blizini mjesta Portsea za vrijeme plivanja. Potrage danima i potrošeni u ono doba milioni funti, nisu pomogli da se pronađe tijelo premijera Horta.

V. V.