среда, април 17, 2024

Stefanović (SSP): Moramo postići sporazum sa Prištinom ali bez priznanja nezavisnosti

Slične objave

Podeli

BEOGRAD, 13. januara 2023. (Beta) – Zamenik predsednika Stranke slobode i pravde (SSP) Borko Stefanović ocenio je danas da Srbija “mora da postigne sporazum sa Prištinom” koji po njegovim rečima, ne bi predviđao bilo kakvo priznanje nezavisnosti Kosova i Metohije, kao ni stolicu u UN.

Stefanović je za televiziju N1 ocenio da je zbog “dinamike međunarodnih odnosa” moguće da se Srbija tokom godine nađe pred takvim sporazumom. “Sporazum nije moguć bez presudnog uticaja međunarodne zajednice na Prištinu i pritiska na Aljbina Kurtija. Džaba nam bilo kakav sporazum ili pregovori, ako ne obezbedimo zaustavljanje iseljavanje Srba sa Kosova i Metohije”, naveo je Stefanović a preneo SSP.

Dodao je da Srbija “ne sme” da odustane od evropskog puta jer to kako je ocenio, garantuje da će naše buduće generacije moći slobodno da idu do Gračanice, Dečana, Prizrena i Štrpca “bez nasilja i odvajanja od našeg identiteta i našeg ustavnog vidjenja statusa Kosova i Metohije”.

“Izolacija i odustajanje od EU integracija vodi u slabljenje naše ekonomije, gubitak radnih mesta i dalje narušavanje životnog standarda građana”, dodao je potpredsednik SSP.