четвртак, април 18, 2024

SSP Novi Sad: Budžet očerupan, preduzeća pred bankrotom

Slične objave

Podeli

NOVI SAD, 13. oktobra 2023. (Beta) – Gradski odbor Stranke slobode i pravde (SSP) Novi Sad upozorio je danas da “katastrofalnu vladavinu SNS-a” u Novom Sadu najbolje ilustruje prazna gradska kasa i dug javnih preduzeća od 900 miliona dinara.

JGSP “Novi Sad” je u minusu i pored ogromnih subvencija iz budžeta grada od preko 2,82 milijarde dinara. Parking servis je navodno u plusu 23 miliona dinara, ali – ako se oduzmu sve subvencije – i oni su u minusu. Ista priča je i sa ‘Gradskim zelenilom’ za koje je pokrajinska vlada izdvojila 22 miliona, a gradska vlast predvidela subvencije od 75 miliona za 2023. godinu”, navodi se u saopštenju tog odbora.

“Zoohigijena” će od Grada dobiti 455 miliona i dodatnih 9,6 miliona subvencija za tekuće poslovanje u 2023, te je, dodaju iz SSP, “pravo čudo” kako JKP “Put” ima 44 miliona na svom kontu. “Čudo je ipak malo manje ukoliko znamo da ovo preduzeće već dugi niz godina gotovo ništa ne radi, osim što izigrava protočni bojler za račune privatnog preduzeća ‘Put Invest’, koje izvodi sve velike radove na putnoj infrastrukturi”, naveli su iz SSP.

Dodali su i da je samo u ovoj godini “Put Investu” ustupljeno poslova u vrednosti od 1,38 milijardi dinara.