петак, јун 21, 2024

Dubrovčanka Zrinka Čorić nova Miss Universe Hrvatske!

Slične objave

Podeli

Nova Miss Universe Hrvatske je Zrinka Čorić te će predstavljati Hrvatsku na 73. izboru koje se ove godine održava u Meksiku.

Prva pratilja je Marta Leković, druga Lana Vuković, a treća Claudia Mihoković. Sofya Kotava proglašena je četvrtom pratiljom, a za Miss simpatičnosti izabrana je Lana Vuković.

Zrinka ima 22 godine i dolazi iz Dubrovnika. Završila je Srednju medicinsku školu. Kaže da je, unatoč rizicima, uvijek pokušala slušati sebe te na taj način učiti nositi se usponima i padovima koji su je doveli do većeg samopouzdanja. Kroz modu i fotografiju Zrinka pronalazi inspiraciju za sve, a u slobodno vrijeme bavi se fitnes treningom, čitanjem knjiga moderne psihologije, a putovanja joj daju osjećaj slobode i stvaraju uvijek nove uspomene.

Zrinka se često uključuje u razne humanitarne akcije gdje pomaže djeci, odraslima te brizi za okoliš. Ranije je naglasila da bi se kao Miss Universe Hrvatske zalagala za podizanje svijesti i brige o mentalnom zdravlju i smanjenju stigme povezane s tim problemom te za osnaživanje žena i djevojaka i poticanje u ostvarenju njihovog punog potencijala, liderstva, obrazovanja, rada na samopouzdanju.

dubrovačkidnevnik.hr/foto: Tomislav Miletić