среда, мај 29, 2024

Šolc dolazi sa teškim porukama za Srbiju

Slične objave

Podeli

Nemački kancelar Olaf Šolc u Beograd dolazi sa teškim porukama za nas, koje se dobrom delu ljudi neće dopasti, izjavio je sinoć predsednik Srbije Aleksandar Vučić. On je izjavio da bi nemački kancelar Olaf Šolc došao u Beograd i da je šef ruske diplomatije danas posetio Srbiju, kao i da to sada može da kaže.

“Tih nekoliko sati sa Šolcem (kada u petak poseti Beograd) su od velikog značaja za nas. Nemačka je za nas najveći trgovinski partner i najveći u svemu, najveći investitor, ulaže u fabrike, zapošljava 77.000 ljudi. Hvala kancelaru Šolcu, uvek sam oprezan i odgovoran, ali je bio korektan toliko da su iz njegovog kabineta oni rekli da čak i ako Lavrov dođe, doduše posle nekih mojih izjava, da bez obzira na to Šolc uvek vidi rešenje u razgovorima i u direktnom angažmanu i da će svakako doći”, naveo je Vučić gostujući na RTS.

Predsednik Srbije je naglasio da voli iskren razgovor i kada neko želi da čuje našu argumentaciju za KiM. “Ne može teritorijalni integritet da važi za Ukrajinu, a ne za Srbiju. Ako ne važi onda recite bar da razumete našu poziciju. Čekaju nas mnogo važni razgovori narednih dana. Imamo Otvoreni Balkan, imamo Sijarta, Šolca. Gotovo iste večeri, gotovo zajedno sa Šolcem, samo što on ide svojim avionom, idemo 10 ili 11. na samit u Atini, Solunu, samit oko Jugoistočne Evrope, gde će biti Zapadni Balkan, Bugarska i Grčka i gde dolaze i Nemci”, rekao je Vučić.

Dodaje da nije optimista za sitauciju u svetu. “Imam veoma loš osećaj za sveukupne prilike u svetu, naše je da se borimo i uradimo sve što možemo za svoju zemlju i živimo koliko možemo normalno i hvala narodu koji to razume”, rekao je Vučić.