четвртак, јул 25, 2024

SNV poziva Srbe da ne glasaju za SNS i Vučića

Slične objave

Podeli

BEOGRAD, 14. decembra 2023. (Beta) – Srpsko nacionalno veće (SNV) Кosova i Metohije pozvalo je kosovsko-metohijske Srbe da masovno izađu na predstojeće parlamentarne izbore i da ne glasaju za listu “Aleksandar Vučić – Srbija ne sme da stane”.

“Višegodišnja politička dominacija Srpske napredne stranke (SNS) i njene produžene ruke u vidu tzv. Srpske liste dovela je kosmetske Srbe do ivice opstanka. Svakodnevno se beleži rapidno osipanje stanovništa, a pogotovo omladine. Prema istraživanjima, svaka druga osoba do 40 godina starosti je nezaposlena, dok visoki funkcioneri tzv. Srpske liste uglavnom imaju više radnih mesta”, saopštilo je SNV.

Iz SNV-a dodaju da politikom ustupaka Aleksandar Vučić “polako, ali sigurno istiskuje poslednje obrise Republike Srbije s Кosova”.

“Od 2012. godine srpska diplomatija je nizala greške što je kosovske Albance okuražilo da pokažu neviđeni teror nad preostalim kosmetskim Srbima, tako što militarizuju Sever, hapse nedužne građane, otimaju srpsku zemlju i grade vojne i policijske baze. Briselski sporazum je integrisao Srbe u kosovski sistem, Vašingtonski nam je doneo još jedno priznanje samoproglašene Republike Кosovo i kao kruna neuspeha došao je Ohridski sporazum”, ocenili su u SNV.

Naglašava se da je Aleksandar Vučić morao da odbije francusko-nemački predlog, “kojim se od nas traži da priznamo nezavisnost Кosova”.

SNV poziva Srbe s Kosova da na izborima 17. decembra glasaju za one političke opcije koje se zalažu za očuvanje suvereniteta i teritorijalnog integriteta Republike Srbije na Кosovu.