уторак, фебруар 27, 2024

Slučaj Vičević: VK Crvena zvezda pohvalila navijače

Slične objave

Podeli

BEOGRAD, 10. februara 2022. – Vaterpolo trener Mirko Vičević neće više da vodi VK Crvena zvezda, odlučio je crnogorski stručnjak nakon što su mu navijači skandaloznim transparentima i skandiranjem šovinističkih parola na utakmici protiv VK Šabac poručili da nije dobrodošao. Navijači Crvene zvezdesu na utakmici sa Šapcem razvili poruku „Šiptar, Hrvat, balija, nisu moja bratija“, a informaciju o Vučevićevom odlasku objavile su podgoričke „Vijesti“.

Vičević je četiri dana nakon pomenutih skandala i poruka mržnje odlučio da okonča svoj kratki mandat na klupi vaterpolo crveno-belih. Tome je prethodilo saopštenje kluba, u kom je Vičeviću upućeno izvinjenje i u kom je zauzet blag stav prema navijačkim porukama, čak i afirmativan na kraju gde se spominje “da su mirno napustili tribine bez vređanja sudija ili delegata” – deluje da je to bilo dovoljno crnogorskom stručnjaku, čije je hrvatsko poreklo bilo sporno za delije.

U saopštenju kluba koje je potpisao direktor Igor Milojević navodi se da VK Crvena zvezda snosi najveću odgovornost “za pojavljivanje kluba i navijača u medijima koja nisu vezana za sport”. Vičeviću je upućeno “javno izvinjenje” i zanimljivo da predsednik “kontekst koji nije u vezi sa sportom i odgovornost” preuzima na sebe.

Navijači koji su izneli svoj protest u toku utakmice mirno su napustili tribine, bez incindenta ili uvreda … stoji na kraju saopštenja VK Crvena zvezda.

D. B. 

1 KOMENTAR

  1. Vičević je trebao da u poluvremenu utakmice napusti klub a da dalje vođenje prepusti pomoćnom treneru. I da odmah napusti sredinu koja ga je tako neprijateljski i sramno dočekala. Možda je živeo u nadi da će mu se neko stvarno izviniti pa je pokazao strpljenje dugo četiri dana.

Comments are closed.