среда, мај 29, 2024

Skupština Srbije: Dvorske lude, sumporna kiselina…

Slične objave

Podeli

BEOGRAD, 29. maja 2023. (Beta) – Poslanik “Moramo Zajedno” Aleksandar Jovanović Ćuta poručio je predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da zaboravi na pregovore sa opozicijom jer se iza toga krije ideja da se ljudi sklone sa ulice, ali da se oni neće skloniti.

“Sada bi malo da pregovarate, a o čemu biste vi i vaš bivši predsednik stranke, o čemu, kažite tačno šta je tema, šta vas zanima, da pričate o izborima, nema izbora dok se ne ispune zahtevi, Bratislav Gašić mora da ide sa mesta ministra polcije”, rekao je Jovanović koji je tada prekinut uzvicima nezadovoljstva iz redova poslanika vlasti.

Aleksandar Jovanović (Foto: portalforum.rs)

Jovanović je rekao da je narod na ulici jer ne može da trpi “ni Bakareca ni Orlića ni Jovanova”. “Ne postoji veći otrov ovde od Nebojše Bakareca, što više Bakreca i Informera, to više naroda na ulici”, rekao je Jovanović, a podsetio i da je predsednik IO Darko Glišić iz Srbije terao glumce koji izlaze na skupove protiv nasilja.

Poslanik SNS i glumac Lepomir Ivković rekao je da su u skupštini sedeli i znameniti glumci od Voje Brajovića i Branislava Lečića, do Nede Arnerić i Jelice Sretenović. “A moram da podsetim da su na dvorovima postojale dvorske luide čiji zadatak bio da uveseljavaju gospodare, ja ne mogu da verujem da se i u parlamentu pojavila dvorska luda” rekao je poslanik, na šta ga je predsedavajuća Snežana Paunović opomenula da se tako ne obraća.

Nebojša Bakarec (Foto: informer.rs)

U nastavku polemike poslanik SNS Nebojša Bakarec čitao je poimence koliko je svaki glumac kako se izrazio “dobio od Telekoma Srbije”. Za Jovanovića tvrdi da je ostrašćen jer je ranije bio član Srpske napredne stranke. “Mi nemamo ništa zajedničko, mi nismo alkoholičari niti zavisnici od psihoaktivnih supstanci”, rekao je Bakarec pre nego što mu je predsedavajuća oduzela reč.

“Ja sam bio član SNS kao što je Bakarec bio na Marsu”, odgovorio je Jovanović i pitao Bakareca odakle mu ideja da čita honorare glumaca. “Vi ste toksik, vi ste gori od koncentrovane sumporne kiseline Rio Tinta. Odakle podaci o honorarima glumaca, samo vi čačkajte glumce, smetaju vam glumci”, rekao je Jovanović.

Skupština danas razmatra izveštaj REM-a o nasilju u televizijskim programima.