субота, јул 13, 2024

Sever Kosova od sutra bez “srpskih tablica”

Slične objave

Podeli

BEOGRAD, 15. decembra 2023. (Beta) – Danas ističe dodatni rok Vlade Kosova za preregistraciju vozila sa srpskih registarskih oznaka gradova na Kosovu na RKS tablice, a do sada je 3.300 vlasnika automobila zamenilo srpske kosovskim tablicama, piše Radio Kim.

“Preregistrovano je 3.300 automobila, a moguće je da ćemo danas doći do 3.400 vozila. Interes građana nas je naterao da uputimo zahtev za produženje roka Ministarstvu unutrašnjih poslova, međutim sada nemamo drugih zahteva i zapravo nema razloga da policija smatra potrebnim da ponovo produži rok”, rekao je zamenik direktora policije za region severa Veton Eljšani.

Iz policije najavljuju da će po isteku roka, vlasnici automobila s nelegalnim tablicama (“PR”, “KM”, “PZ”, “GL”, “UR”, “PE”, “DA” ili “ĐA”) biti kažnjeni.

“U subotu, ako policija naiđe na ove automobile, zaustaviće ih, konfiskovaće tablice, kazne su od 150 evra, oduzeće vozačku dozvolu, a vozaču je dozvoljeno da ukloni vozilo s puta. Ako na isto vozilo naiđemo opet, vozilo se pleni i šalje na carinu”, rekao je Eljšani.