недеља, април 14, 2024

Ubistvo koje je šokiralo Australiju

Slične objave

Podeli

Iako, da se „pohvalim“, grad u kojem s familijom, nakon protjerivanja iz rodnog Dubrovnika, živim već gotovo pola života, Adelaide je neokrunjeni grad ubistava, jedno je oduzimanje nevinog života šokiralo čitavu Australiju.

Jedan par, 22 godišnji Kerem Mustafa Aylin, zvani Turčin i njegova partnerka 27 godišnja Jacinta Davila, krenuli su u pljačku bogatih kuća u elitnom dijelu glavnog grada Južne Australije, Gilbertonu i tom su prilikom brutalno pretukli dr Michaela Yunga, 61 godinu starog šefa dječje bolnice, koji je od zadobijenih povreda preminuo nekoliko sati kasnije a koji je jedan od najpoznatijih svjetskih pedijatara i koji je spasio desetine hiljada ženskih i dječjih života.

Ubistvo je zgrozilo javnost Australije upravo zato što je dr. Yung dobitnik mnogih nagrada za svoj humani i neumorni rad s trudnicama i djecom i koji je uživao veliki ugled u društvenom i javnom životu Australije.

Kerem Mustafa Aylin i Jacinta Davila, poslije prebijanja dr Yunga, pobjegli su usput opljačkavši jednu apoteku i jednu robnu kuću da bi Turčin povezao povrijeđeno glavu jer je ubijeni pedijatar pružao otpor. Zahvaljujući kamerama i DNK nalazima, policijske snage su ubrzo u robnoj kući uhapsile dvojac ubica, kojima je kod kuće ostala osmomjesečna ženska beba. Na prvom pojavljivanju u policiji, njihovi mobilni telefoni bili su najbolji dokaz da su oni bez prisustva bilo koje druge osobe, izvršili najteže moguće krivično djelo, ubistvo.

Kerem je kao dijete došao iz Turske, odlično se uklopio u život u Južnoj Australiji, a poslije prošlogodišnje posjete i povratka iz Turske, na FB je objavio da će se vratiti u državu svojih roditelja i da je ponosan što je poznat kao Turčin, a policija je potvrdila da je na njegovom FB pronašla antisemitske poruke i druge poruke mržnje.

Njegova partnerka je na svom FB profilu objavljivala da je našla sreću svog života u predivnom Turčinu s kojim je zatrudnila istu noć kada ga je upoznala u jednom kafiću u Adelaideu.

Poznato je da je rođena u Australiji i da je kao i njen nesuđeni suprug, često mijenjala poslove, ali i da su oboje već duže vrijeme bili aktivni u pljačkanju bogatih kuća. Sigurno je da to više neće moći raditi do kraja života, jer sudovi u Australiji poznati su po izricanju najtežih mogućih kazni, doživotne robije, za najteža krivična djela, ubistva s predumišljajem. Osmomjesečnoj bebi određena je osoba koja će brinuti o njoj do 18 godine života.

V. Vukoje