субота, јун 22, 2024

Šef Pentagona: Ukrajina može da dobije rat

Slične objave

Podeli

BEOGRAD, 25. aprila 2022. (Beta) – Ukrajina može da dobije rat protiv Rusije ako raspolaže dobrom opremom, rekao je šef Pentagona Lojd Ostin (Lloyd Austin) posle povratka iz posete Kijevu u kojoj je bio sa državnim sekretarom SAD Entonijem Blinkenom.

“Prva stvar za pobedu je verovati da možeš pobediti. A oni (Ukrajinci) su uvereni da mogu pobediti, rekao je Ostin nekolicini novinara u Poljskoj blizu ukrajinske granice. “Oni mogu da pobede ako imaju dobru opremu, dobru podršku”, rekao je Ostin posle posete Kijevu tokom koje su se dvojica američkih ministara sastala sa ukrajinskim predsednikom Volodimorom Zelenskim, prenosi Frans pres.

Entoni Blinken (foto: arise.tv)

Novinari nisu mogli da ih prate do Kijeva iz bezbednosnih razloga i čekali su ih na granici sa Poljskom po povratku, a takodje nije dozvoljeno novinarima da objave tačno mesto na poljskoj granici gde su se s njima sastali.

Blinken je rekao danas novinarima u Poljskoj da Rusija ne uspeva u svojim ratnim ciljevima u Ukrajini a Ukrajina uspeva, prenosi agencija AP. U snimku sastanka Blinkena i Ostina koje je kasnije objavilo ukrajinsko predsedništvo, Blinken je hvalio izuzetnu hrabrost i vođstvo Ukrajine u odvraćanju “strašne ruske agresije”.

“Navikli smo da vas vidimo na videu širom sveta, ali je sjajno, dobro je videti vas uživo, rekao je Blinken Zelenskom sa primetnim osmehom. Ostin je rekao da je “svet inspirisan” Ukrajinom u ratu i da će Amerika nastaviti da je podržava.