среда, фебруар 28, 2024

Savez ekoloških organizacija Srbije: Blokada saobraćaja sutra od 14 časova

Slične objave

Podeli

BEOGRAD, 26. novembra 2021. – Savez ekoloških organizacija Srbije objavio je na svojoj Fejsbuk stranici da će sutra, u subotu, 27. novembra od 14 časova organizovati blokade saobraćaja, zbog izglasanih izmena zakona u Skupštini Srbije.

Kako su najavili, za početak je planirana blokada saobraćaja na sat vremena u svim delovima Srbije. Mesta na kojima će biti obustava i vreme kada će započeti organizatori će saopštiti naknadno. 

„Skupština je usvojila izmene Zakona o referendumu, a mi držimo svoju reč – zato blokada puteva!“, istakli su. Oni su pozvali narod iz cele Srbije da im se pridruži, jer je, kako su naveli, ovo pitanje svih pitanja.

„Ako prođe i Zakon o eksproprijaciji – Vladi i stranim kompanijama su odrešene ruke da u ime bilo kog projekta koji nazovu javnim interesom otimaju, raseljavaju i uništavaju“, ukazali su iz Saveza. Oni su pojasnili da žrtva ovih zakona može biti svaki stanovnik Srbije.

„Zemljoradnici, zanatlije, časni oficiri, sveštenstvo, crkveni velikodostojnici, studenti, intelektualci – sada je čas da se oglasite i zajedno sa nama stanete na branik otadžbine i života u njoj“, naveli su iz Saveza.

M. M.