субота, јун 22, 2024

Reditelj Vojkan Arsić polaznik Obaminog programa za mlade lidere

Slične objave

Podeli

BEOGRAD, 21. januara 2022. godine – Vojkan Arsić, reditelj i direktor Centra E8 jedan je od polaznika programa za mlade lidere bivšeg predsednika SAD Baraka Obame. Arsić je jedan od 36 takozvanih lidera u nastajanju, i tek drugi iz Srbije, koji će u narednih šest meseci imati mogućnosti da razvija svoje sposobnosti i veštine uz ovaj specijalan program Obamine fondacije.

„Ja sam bio nominovan još negde posle leta, bio je proces selekcije od nekoliko krugova koji je uključivao selekcije, intervjue itd. Desilo se da sam izabran. Iz Srbije je pored mene izabrana još jedna osoba, Iva Marković iz organizacije Pravo na vodu. Mnogo sam srećan što je ona tu sa mnom, jer je predivna i sjajna devojka i aktivistkinja“, rekao je Vojkan Arsić za Nova.rs.

“Program je počeo ove nedelje, traje šest meseci. Tokom tih šest meseci, gomila lidera iz Evrope će imati jedan jako intenzivan obrazovni program. Imaćemo prilike da slušamo predavanje neverovatnih ljudi iz sveta što je velika šansa za učenje i razvoj. Seldeće nedelje nam predavanje drži gradonačelnik Londona, a verujem da ćemo se sresti i sa Obamom”, dodao je Arsić.

Vojkan Arsić je izvršni direktor Centra E8, omladinske organizacije iz Beograda osnovane 2004. Centar E8 edukuje i angažuje mlade o rodnoj ravnopravnosti, prevenciji nasilja, posebno rodno zasnovanog nasilja, i promociji zdravog života. Takođe je suosnivač programa “Budi muško”, koji pomaže mladićima da stvore novu sliku „balkanskog čoveka“ kroz promociju rodne ravnopravnosti i nenasilja.

Nedavno je Vojkan osnovao Spotlight Theatre, nezavisno pozorište usredsređeno na rešavanje problema zajednice, i razvio internet platformu ZOOMER da uključi mlade ljude u građansku akciju. Vojkana na zvaničnom sajtu opisuju i kao strastvenog u korišćenju kreativnosti i umetnosti za društvene promene.

Program „Lideri fondacije Obama: Evropa“ je šestomesečni, virtuelni program razvoja liderstva i građanskog aktivizma koji nastoji da inspiriše, osnaži i poveže nove lidere iz cele Evrope.

nova