петак, мај 24, 2024

Šapić: Dok sam ja na političkoj sceni Đilas neće biti ništa

Slične objave

Podeli

BEOGRAD, 25. oktobra 2022. (Beta) – Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić izjavio je danas da dok god je on na političkoj sceni u Srbiji, predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas “neće biti ništa”.

“Neka (Đials) pojača svoje ‘teško oružje’ koje je sada uperio prema meni. Ako politički preživim, on se sigruno neće više vratiti na političku scenu. Dok sam ja tu, on sigurno neće biti ništa i pozivam ga da skupi hrabrosti i da dođe da mi kaže šta ima, a ne da šalje druge”, poručio je Šapić na sednici Skupštine Grada Beograda.

On je dodao da je neosnovano optužen da je legalizovao svoju kuću i da je iznenađen što opozicija misli da je on “toliko moćan” da to može da uradi. “Da se objekat ozakoni potrebno je da se mnoge institucije slože. U mom slučaju 12 institucija, uključujući i dva suda. Smatrate me mnogo moćnim čovekom”, rekao je Šapić i dodao da je “verovatno slučajnost” to što je advokat komšije koji ga je tužio za nelegalnu gradnju, potpredsednik Narodne stranke Vladimir Gajić.

On je rekao da nema potrebe da mu bilo ko preti smenom i da to “slobodno” može da se predlaže na svakoj sednici. “Čovek koji se nalazi na odgovornom mestu treba da bude svestan da može da bude smenjen. Ali postavljanjem žute trake na moju kuću, menjate pravila igre, kršite moju privatnost”, kazao je Šapić.