петак, мај 24, 2024

Radikali čestitali objavu o prisajedinjnju četiri ukrajinske oblasti Rusiji

Slične objave

Podeli

BEOGRAD, 30. septembra 2022. (Beta) – Srpska radikalna stranka (SRS) i njen lider Vojislav Šešelj su danas čestitali objavu o prisajadinjenju četiri ukrajinske oblasti Rusiji.

U saopštenju su naveli da čestitaju “ruskom narodu Donjecke i Luganske Narodne Republike i Zaporoške i Hersonske oblasti” na, kako su naveli, “uspešno sprovedenom referendumu i povratku u otadžbinu Rusiju”.

SRS je dodala da “povodom potpisivanja Ukaza o priznavanju suvereniteta i nezavisnosti Hersonske i Zaporoške oblasti predsedniku Vladimiru Putinu čestita” što, kako su naveli, “uspešno štiti ruski narod i njegovu nepokolebljivu borbu za slobodu”. “Ruskom predsedniku i narodu želimo brz i uspešan završetak specijalne operacije u Ukrajini na radost svih slobodoljubivih ljudi u svetu”, dodajw SRS.

U saopštenju je navedeno i da “srpski radikali podržavaju zvaničnu politiku Srbije o neuvođenju sankcija bratskoj Rusiji” i da se “trajno zalažeu za što je moguće čvršću saradnju Srbije i Rusije “, što je, kako su naveli, “i stav više od devedeset odsto građana Srbije”.