петак, јун 21, 2024

PSG: Vlada AP Vojvodine priznala da građani gladuju

Slične objave

Podeli

NOVI SAD, 17. maj 2024. – “Prva odluka nove Vlade Vojvodine da dodeli 45 hiljada prehrambenih paketa najugroženijim stanovnicima Pokrajine, dokaz je potpunog kraha naprednjačke i radikalske politike u AP Vojvodini i priznanje da je gotovo 10 odsto domaćinstava u najdubljem siromaštvu.” rekao je dr Miroslav Ilić pokrajinski poslanik i predsednik Vojvođanskog odbora PSG.

Ilić je dodao “Ovaj predizborni potez naprednjaka na čelu sa Majom Gojković, kojim se pokušava kupovina glasova najsiromašnijih građana pred lokalne izbore, ogolio je činjenicu da svaki deseti stanovnik nekadašnje “žitnice Evrope” gladuje i nema novac ni za osnovne potrebe. Time su pale u vodu sve laži SNS o prosperitetu i nikad boljem životu u Srbiji i Vojvodini, jer da su tačni brojevi koje oni iznose, u Srbiji ne bi vladala glad.”

“Kada je AP Vojvodina imala svoju autonomiju mogla je da hrani čitavu bivšu Jugoslaviju sa 20 miliona stanovnika, a njene opštine bile su mesta prosperiteta. Nakon perioda Miloševićeve diktatorske vlasti, koja je nastavljena od 2012. kroz radikalsku vlast, došli smo do toga da u Vojvodini živi 291.000 stanovnika manje, da su gotovo nestale manje etničke zajednice, a siromaštvo je dostiglo takav nivo da se ne smeju objavljivati podaci o tome. Zato se osnivaju “banke hrane” u Irigu i niču “narodne kuhinje” u svim opštinama Vojvodine.” rekao je Ilić.

“Zato je neophodno da hitno započnemo oslobođenje na lokalnim izborima 2. juna, gde ćemo u svim gradovima i opštinama Vojvodine smeniti radikalsku vlast i omogućiti građanima da mogu da rade i žive od onoga što su zaradili, jer biramo Vojvodinu u kojoj niko ne gladuje.” zaključio je Miroslav Ilić.

M. Markov